KRÁTKO O UMENÍ. V ŽIVOTE ČLOVEKA BY MALO MAŤ SVOJE MIESTO

Umenie ako nadstavba ducha je v živote človeka veľmi dôležité. Či už pre rozvoj, alebo pre zdravie. Ľudia často pojem kultúra a umenie podceňujú, prehliadajú, či berú ako samozrejmosť. Len ako prostriedok zábavy, či rozptýlenia.

 

Áno, sú rôzne formy a druhy umenia. Niektoré viac zábavné, niektoré vážnejšie. Každé umenie však posilňuje ducha.

 

Napríklad taký obyčajný vtip. Berieme ho len ako prostriedok zábavy, no je taktiež dôležitý pre posilnene ducha. Vtipy boli dôležité pre ľudí, ktorí žili v ťažkom období, či tvrdom politickom režime. Pre ľudí, ktorí bojovali vo vojnách, aj pre ľudí chorých. To, že si rozprávali vtipy na danú ťažkú situáciu v ktorej boli, im pomohlo, aby sa nezbláznili. Aj takáto jednoduchá forma umenia posilňuje ducha.

 

Venujte vo svojom živote čas a priestor umeniu. Choďte na výstavy, vernisáže, koncerty, vystúpenia, čítajte knihy. Pozorujte, ako na vás duchovná sila umenia pôsobí. Postavte sa napríklad v galérii pred nejaký obraz a vnímajte, aké pocity vo vás vyvoláva. Čo vo vás posilňuje. Načúvajte svojmu vnútru. Čím kvalitnejšie umenie budete okolo seba mať, tým kvalitnejší bude váš duch.

Taktiež by ste mali mať nejaké umelecké diela aj doma a na pracovnom stole. Aby sa stalo súčasťou vášho bežného života. Nie je to dôležité len pre kvalitu života ako takého, ale taktiež posilňuje vaše zdravie.

 

-feng shui MH-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *